2.новембра 2013.године представници локалне самоуправе града Шапца, црквени великодостојници и представници Окружног и градског одбора Савеза удружења потомака ратника 1912-1920.година Мачванског округа и Шапца у порти Шабачке цркве испред спомен обележја и музеју града Шапца организовали су обележавање 95.годишњице ослобођења града Шапца од Аустроугарских завојевача.
Између осталих делегација и појединаца свечаности је у име Општинске организације Савеза удружења потомака ратника 1912-1920.година Љубовија присуствовао и положио венац њен Председник професор Сретен Цветојевић "Цвеле". Господин Цветојевић је активно учествовао и на трибини - округлом столу у музеју града Шапца са присутним историчарима при том посебно истичући невероватне жртве које је град Шабац и његови становници поднео у току ратне 1914.године и окупације од 1915.године до ослобођења 1918.године.
Град Шабац није случајно добио назив Српски Верден и зато са поносом његови становници могу да се диче са три ордена која је овај град завредио својим мучеништвом, поднетим жртвама и огромним херојством.