Удружење потомака ратника Србије од 1912 до 1920.године града Ниша у склопу својих традиционалних активности на очувању тековина наших славних предака провели су викенд од 25 до 27.маја у манастиру Светог Николаја Велимировића испод Сокола. Том приликом 43 члана удружења на челу са председником Драгом Вуковићем посетили су и положили венце на спомен обележја у Текеришу на Церу,легендарном Мачковом камену на Јагодњи и Гучеву изнад облака код Лознице.
Дирљиво је било посматрати и част дружити се са групом потомака из Ниша који су старосне доби од 7 до 77 година аутобусом превалили пут од скоро 500 км у једном правцу да би се поклонили сенима наших предака ДИВ јунака из легендарних и крвавих битака на Церу и Дрини 1914.године.
Председник нашег удружења потомака ратника 1912-1920."Браћа Рибникар" Љубовија, проф. Сретан Цветојевић - Цвеле провео је скоро цео викенд заједно са нама посебно драгим колегама из Ниша у својству домаћина.
Том приликом поред уприличеног упознавања са историјом и знаменитостима овог дела Западне Србије вече уочи повратка за Ниш приредио им је у објекту смештаја (манастир испод Сокола) и пројекцију докуменатарног флма ОВДЕ НИ ПТИЦЕ ВИШЕ НЕ ПЕВАЈУ посвећену боју на Мачковом камену страшне 1914.године.
Не колегијални,него пријатељски поздрав и понека суза на растанку у недељу 28.маја најбољи су показатељ и оцена времена проведеног заједно на поприштима славних битака и договора о скором и поновном виђењу у Нишу и овде у Подрињу и Азбуковици.
Још једно велико,велико ХВАЛА драги нам честити потомци наших славних предака из ратне престонице Србије или боље рећи из НИШ. И наравно дођите нам поново као посебно драги гости јер врата не само манастира испод Сокола већ и наших домова за Вас су увек отворена 24 часа у свих 365 дана у години.