У уторак 27.фебруара 2018.године пуна општинска сала чланова удружења и гостију као и звуци свечане песме "Марш на Дрину" улепшали су свечано и радно отварање редовне изборне Скупштине општинске организације Савеза удружења потомака ратника од 1912 до 1920.године "Браћа Рибникар" Љубовија.

У поздравној речи председник удружења Сретен Цветојевић - Цвеле посебно се захвалио бројним гостима што су се упркос изузетно лошим временским условима одазвали позиву да својим присуством увеличају изборну Скупштину удружења али и на тај начин покажу своје поштовање према нашим славним прецима - див јунацима из оба балканска и Првог светског рата као и њиховим херојским делима са којима може да се поноси сваки Србин ма где био. А између осталих међу присутним гостима били су и Посланик Скупштине Србије из Љубовије,представници локалне самоуправе, свештенство из Азбуковачког намесништва,директори културних и образовних установа "Милован Глишић" и "Вук Караџић",,професори историје и руководиоци историјских секција из образовних установа, представници удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије,Омладинско еколошко удружење "Наша Љубовија"...

У радном делу Скупштине након избора радних тела председник удружења проф. Цветојевић поднео је детаљан извештај о раду за претходну 2017.годину и укратко сублимирао рад Општинске организације и за претходне 4 године користећи при том максимално техничку помоћ програмера фирме "ИН-ФОРМО" Владана Перића, који технички уређује и одржава WЕБ САЈТ www.савезпотомака1912-1920љубовија.рс још од 2013.године. Сходно томе,током подношења извештаја о раду од стране председника госп. Цветојевића присутни су на видео-биму у речи, слици и видео прилозима могли и визуелно да пропрате све активности овог удружења обухваћеним у извештају. А он за извештајни период садржи 86 текстуалних вести - извештаја,139 фото албума са 4327 фотографија,32 видео прилога и десетак значајнијих презентација како из Србије тако и петнаестак европских земаља Поред председника, извештаје о раду поднели су и чланови Надзорног одбора и Суда части госп. Милош Јеротић и проф.Милан Тријић.

Након усвајања поднетих извештаја и предлога кандидационе комисије једногласном одлуком чланова Скупштине удружења изабран је нови Општински одбор у саставу:
Председник - Сретен Цветојевић,потпредседник - Видоје Јовановић,секретар - Ненад Веселиновић,благајник - Драгица Јевтић, чланови одбора Радмила Тријић, Милан Јовановић и Дарко Васић.

За председника Надзорног одбора изабран је Милош Јеротић а председника Суда части Зора Лукић и они по функцији улазе у састав новоизабраног Општинског одбора.
Новоизабрани а уједно и досадшњи председник Цветојевић поднео је детаљан Програм рада удружења за 2018.годину са тачно прецизираним и утврђеним терминима по месецима и датумима са тежишним активностима на
- Обележавању 100-год.историјских догађаја из ратне 1918.године и то:
Пробој Солунског фронта и посебно битке на Кајмакчалану
- Дана потписивања примирја у Првом светском рату
- Дана присаједињења Војводине Краљевини Србији 1918.године
- као ПРИОРИТЕТНУ тежишну активност и уједно моралну и патриотску обавезу свих чланова удружења у спомен и част обележавања 100-годишњице завршетка Великог рата, битке на Дрини и боја на Мачковом камену неопходно је потребно максимално ангажовање и пружање помоћи финансијске и сваке друге члановима организационог одбора за подизање спомен-храма СВЕТОГ СТЕФАНА ВИСОКОГ у Селанцу на планини Јагодњи а у непосредној близини спомен костурнице испод чувене коте 924. на Мачковом камену. Иначе темељи храма су већ подигнути и освећени 22.октобра 2017. године а план је да исти буде завршен и освећен управо 23.септембра 2018.године када ће се званично обележити 104.годишњица битке и 100.годишњица од завршетка Великог рата а истог дана и на истом месту у ту част с благословом Епископа шабачког по први пут почети да прославља и слава Епархије шабачке .

Упознајући присутне на Скупштини са свим детаљима везаним за подизање овог храма госп. Цветојевић је врло емотивно изразио своја осећања и надања да ће не само потомци чланови удружења који негују традиције ослободилачких ратова Србије од 1389. па закључно са 1999.годином већ и сви патриотски опредељени грађани ове државе који не желе да се историја заборави а самим тим ни имена свих оних који су ту славом овенчану историју стварали између осталих баш и ту на Мачковом камену уграђујући у њене темеље оно највредније што су имали СВОЈЕ ЖИВОТЕ помоћи подизање овог спомен храма. НА ТАЈ НАЧИН ДОЛИЋЕ СЕ УЉЕ И ПОЈАЧАТИ ПЛАМЕН КАКО СЕ СВЕЋА И КАНДИЛО ВЕРЕ,ЧАСТИ И СЛОБОДЕ НА ОГЊИШТУ НАШИХ СЛАВНИХ ПРЕДАКА НИКАДА НЕБИ УГАСИЛИ.

Рад Скупштине завршен је са једногласно прихваћеним предлогом председника Цветојевића да се надлежној комисији за именовање улица и тргова општине Љубовија упути иницијатива којом би прве две следеће новоотворене улице у Љубовији понеле називе по једног Грка и Француза у знак симболичног подсећања на три земје савезнице и вековно пријатељство наша три народа из Великог рата али и последњег из 1999.године и злочиначке НАТО агресије на СР Југославију.
Конкретно
Капетану грчког војног брода "Темистоклис" МАРИНОСУ РИЦУДИСУ који је одбио да учествује у нападу на братски српски народ вративши брод чији је заповедник био у матичну луку,због чега је на војном суду осудјен на две ипо године затвора и наравно престанком војне службе као и животном агонијом која је након тога уследила.

Французу мајору ПЈЕР АНРИ БИНЕЛУ који је као шеф кабинета француске војске при НАТО благовремено обавештавао преко официра војске СРЈ-е нашу земљу о плановима НАТО током бомбардовања 1999.године и на тај начин вероватно спасао десетине и стотине живота наших грађана и војника. Осуђен је на 5 година затвора,престанак војне службе и одузета му је ЛЕГИЈА ЧАСТИ чији ји носилац био. На суђењу изјавио да се не каје и да би поново учинио исто поштујући славне слободарске традиције српског народа и праведну борбу за територијалнии суверенитет и интегритет државе.

Видео погледајте овде.