Као и сваке године у централном дому Војске Србије у Београду, 12. децембра 2017.године одржана је редовна годишња Скупштина Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1920.године.
Након избора радних тела Скупштине извештај о раду за 2017.годину поднео је председник Савеза Љубомир Марковић, а потом је уследило петочасовно подношење извештаја председника оба покрајинска одбора, свих 5 регионалних, већине окружних, градске организације града Београда и две општинске.
Наравно, извештаје о раду поднели су и председници Суда части, Надзорног одбора, Генерални секретар и оба председника ликовне и литерарне секције Савеза.
У име наше општинске организације "Браћа Рибникар" из Љубовије, али и у име регионалног одбора за Мачвански округ извештај је поднео председник Сретен Цветојевић - Цвеле. Имајући у виду чињеницу да је наша општинска организација једна од ретких која има своју WЕБ страницу и током целе године комплетну активност у слици, речи и видео прилозима поставља на исту па је као таква доступна свима, па сходно томе у свом излагању није таксативно набрајао традиционалне активности као други излагачи већ је свој извештај базирао само на пет кључних питања и то:

  • - Започету спомен цркву на Мачковом камену и потребу да се иста заврши до септембра 2018.године у знак обележавања 100.година завршетка Великог рата.
  • - Активности око Спомен комплекса Цер за којег су 15.новембра у влади Републике Србије потписани Уговор о градњи комплекса и Одлуке о формирању предузећа и приступању и изради Плана подручја посебне намене планине Цер.
  • - Хитној и неодложној потреби трансформисања Савеза на свим нивоима почев од Подружница, па до Републичког одбора у смислу подмлађивања чланства и коришћења друштвених мрежа и саремених облика комуникације, а које је у овом моменту скоро у целом Савезу врло забрињавајуће.
  • - И потреби да сви, али баш апсолутно сви дају свој максимални допринос да се 2018.година достојно обележи на свим нивоима у смислу обележавања 100.годишњице од пробоја Солунског фронта, коначног ослобођења Србије и завршетка Првог светског или Великог рата. То би подразумевало масован одлазак на Кајмакчалан, Солун и Поликастрон из свих наших удружења чиме би се послала јасна "порука" свима у земљи и иностранству шта Србима значе ови датуми из њихове славне историје. Уједно то би требало да представља темељ и прекретницу будућег рада и деловања нашег Савеза за генерације које долазе са основним циљем "ДА СЕ ДОЛИЈЕ УЉЕ И ПОЈАЧА ПЛАМЕН КАКО СЕ СВЕЋА И КАНДИЛО ВЕРЕ, ЧАСТИ И СЛОБОДЕ НА ОГЊИШТУ НАШИХ СЛАВНИХ ПРЕДАКА НИКАДА НЕ БИ УГАСИЛИ".

Наравно као и сваке године на крају радног дела Скупштине, усвојен је Програм рада за наредну 2018. годину и конкретни задаци за реализацију истог.