Локалне самоуправе Крупња и Љубовије у суботу 24.септембра 2016.године парастосом, полагањем венаца присутних делегација, поздравном речју Заменика председника општине Љубовија, историјским часом и пригодним културно-уметничким програмом организовале су обележавање 102.годишњице боја на Мачковом камену.
У присуству око 150 учесника и посетилаца након одржаног парастоса од стране свештенства Азбуковачког и Рађевског намесништва, венце испред спомен костурнице положиле су делегације општина Љубовија и Крупањ, Удружења потомака ратника од 1912 до 1920. из градских одбора Ужица и Кикинде, Општинских организација Аранђеловца, Косјерића и Љубовије, СУБНОР-а Крупња и Љубовије, Удружења "Колубарски марш" из Лазаревца и "Заветници" из Љубовије.
Након поздравне речи Заменика председника општине Љубовија господина Душка Марковићa, кратак историјски час одржао је господин Драган Грујић из Крупња, а пригодан културно - уметнички програм глумци Аматерског позоришта "Александар Аца Јоковић" из Љубовије.
По завршетку програма на Мачковом камену, Општинска организација удружења потомака 1912-1920."Браћа Рибникар" Љубовија за око стотинак својих колега из Кикинде, Ужица, Косјерића и Аранђеловца организовала је обилзак и дружење у Манастиру Светог Николаја Велимировића испод Сокол града уз пригодно предавање професора Сретена Цветојевића.
Као и претходне године свој допринос обележавању 102.годишњице битке дало је и петнаестак регионалних и локалних телевизија са подручја града Београда, Браничевског, Златиборског, Колубарског и Мачванског управног округа као и Републике Српске емитовањем документарног филма ОВДЕ НИ ПТИЦЕ ВИШЕ НЕ ПЕВАЈУ о епохалном историјском боју из септембра месеца 1914.године на Мачковом камену.

Видео погледајте овде.