У петак 19.августа 2016.године на Преображење Господње у Текеришу на Церу Владин одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије организовао је државну церемонију одавања почасти поводом обележавања 102.годишњице Церске битке.
Државну делегацију предводио је и у име исте венац положио државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Драган Поповић. Венце су положиле и бројне делегације међу којима и делегације Министарства одбране и Војске Републике Србије, Амбасаде Република Чешке и Словачке, градова и бројних удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије. У име Општине Љубовија и Општинске организације удружења потомака ратника 1912 - 1920. "Браћа Рибникар" Љубовија венац су положили Председник удружења професор Сретен Цветојевић - Цвеле и Председник надзорног одбора удружења господин Станоје Митровић.
По завршетку државне церемоније Друштво Српских домаћина организовало је ЈАВНИ ЧАС за преко 300 ученика из више градова Србије, а на истом је говорила проф.Др. Мара Радојевић са Филозофског факултета Београд.
Том приликом делегација Републичког одбора Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912 до 1920.године у саставу Председник Републичког одбора Љубомир Марковић и Председници Општинских организација Вршац и Љубовија Никола Спремо и Сретен Цветојевић Цвеле уручили су Специјалну захвалницу и ЗАВЕТ РАТНИКА Председнику Друштва Српских домаћина Нићифору Аничићу за вишегодишњи лични допринос очувању и неговању традиција ослободилачких ратова Србије из Балканских и Првог светског рата.

Видео погледајте овде.