У Бачевцима, 2.августа 2016.године свечано је откривен споменик погинулим мештанима села Стрмова у ратовима од 1912 до 1918.године. Споменик је подигнут у самом центру места непосредно поред државног пута и испред старе сеоске Основне школе. Аутор идејног решења архитекта Лалицки уклопио га је изванредно са већ постојећим спомеником из НОБ-а али и прелепом Бачевачком црквом урађеном по пројекту чувеног Момира Коруновића са којома ће представљати јединствену целину.
На спомен обележју уписано је 156 имена изгинулих и умрлих ратника, 33 цивилне жртве које су аустро-угарски војници 18 и 19.августа поклали, обесили, запалили и побили и 7 цивила интернираца умрлих у логорима Аустрије и Угарске. Иначе Стрмово је село са процентуално једном од највећих жртава у односу на број становника у тадашњој Србији. Управо зато споменик је и замишљен као трајно сећање на све жртве које су положиле своје животе на олтар отаџбине у Великом рату али и истовремено сећање на славну битку на Дрини из 1914.године.
Пре свечаног откривања спомен обележја служена је Света литургија у храму и верски обред - парастос испред спомен обележја који су одслужили Намесник и свештенство Азбуковачког намесништва уз саслужење Директора Патријаршије СПЦ-е Протојереја-ставрофора Стојадина Павловића. Споменик је званично открила Председник Скупштине општине Бајина Башта госпођа Весна Ђурић а у име организатора обратила се и одржала кратак историјски час Председник ГО удружења потомака ратника од 1912-1920.године "Мајор Коста Тодоровић" из Ужица госпођа Миљка Пиљчевић.
Међу бројним делегацијама које су положиле венце налазила се и наша из Љубовије коју су у име Општинског удружења потомака ратника 1912-1920. "Браћа Рибникар" представљали: Председник проф. Сретен Цветојевић - Цвеле, свештеник Петар Цвејић и господин Милан С.Младеновић.
Свечаност је завршена уз пригодан културно уметнички програм и дружење сих учесника.