У атријуму централног Дома војске Србије у Београду 15.децембра 2015.године на Републичкој изложби књига Савеза потомака издатих током 2015.године на тему догађаја из периода 1912-1920.година а у конкуренцији 21 књиге ДРУГУ НАГРАДУ добила је књига нашег аутора Милана Младеновића из Љубовије.
Пред члановима стручног жирија и препуним атријумом Дома војске представљајући књигу и аутора Председник нашег удружења из Љубовије проф.Сретен Цветојевић - Цвеле,врло надахнуто и емотивно говорио је о значају и вредности ове монографије не само за Азбуковицу и Азбуковчане већ и много шире за укупну историографију Србије. Овом књигом аутор је у први план уместо славних војвода, команданата, војника и знаних и незнаних јунака ставио именом и презименом хиљаде цивила са подручја Азбуковице о којима се врло мало или скоро ништа не зна а уморени су на различите сурове и свирепе начине у својим селима или далеко од прадедовских огништа као интернирци у логорима агресорске Аустроугарске царевине.
За вредног и марљивог аутора госп.Милана Младеновића у чије се име проф.Цветојевић захвалио члановима жирија и присутној публици истакао је између осталог да ће му ова награда сигурно бити и велико признање али и подстрек за будући рад. Такође и чињеница да је друга награда освојена међу тако значајним и еминентним именима писане речи међу којима предњаче неколико професора,доктора и магистара али и изузетних историчара попут Милисава Секулића и Бранка Опачића и њима сличних овом признању дају још већу вредност.
Иначе прву награду добила је књига "ДОЗИВАЊЕ ПРЕДАКА" аутора Драгољуба Гагричића а трећу "ПУКОВНИК ЈОВАН ТРИШИЋ - РАТНИ ДНЕВНИК И БИОГРАФИЈА" аутора Милисава Секулића. Специјалне награде добиле су књиге "РАТНА ЗАРОБЉЕНИЧКА ПИСМА" аутора Љиљане Каначки и "НЕСУЂЕНИ ПАТРИЈАРХ и ИСКУШЕНИК ЉУБАВИ" аутора Бранка Опачића.