У централном Дому војске у Београду 10.децембра 2015.године одржана је редовна годишња Скупштина Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920.године. Током интензивног шесточасовног рада поднети су извештаји о раду Савеза, Извршног и Надзорног одбора, Суда части, Покрајинских, Окружних и градских одбора као и појединих Општинских организација о раду у 2015.години.
Подносећи извештај о раду Општинске организације "Браћа Рибникар" из Љубовије, Председник Сретен Цветојевић - Цвеле поред реализације редовних планских задатака током године посебно је апострофирао сарадњу са Заводом за заштиту споменика културе из Ваљева и Библиотеком "Милован Глишић" из Љубовије. Захваљујући Заводу коначно су после толико деценија у марту месецу на Мачковом камену постављене 3 инфо табле са адекватним текстом на српском и енглеском језику као и графиком о епохалној Боју на Мачковом камену из 1914.године. Такође у порти цркве у селу Врхпоље подигнуто је спомен обележје цивилним жртвама Великог рата са подручја Азбуковице.
Захваљујући библиотеци "Милован Глишић" током године грађани Љубовије и чланови Савеза имали су прилику да у оквиру обележавања сећања на тешку ратну 1915.годину погледају 3 изложбе слика, 2 монодраме које су оживеле ликове Српске хероине Милунке Савић и осведоченог пријатеља Србије криминолога Др.Арчибалда Рајса, 2 филма посвећена Боју на Мачковом камену као и две промоције књига од којих је посебно значајна монографија "Азбуковица у паклу рата 1914-1918 - цивилне жртве" аутора нашег суграђанина Милана Младеновића, а коју је наше удружење кандидовало за Републичку изложбу Савеза за 2015.годину.
Иако и даље Удружење у Љубовији нема просторије за рад и деловање успели су да за 10 посто увећају своје чланство али остао је проблем изузетно малог броја младих у чланству што је иначе латентан проблем скоро целог Савеза. Такође Цветојевић је посебно апострофирао потребу да Републички одбор али и сва удружења на терену морају прилагодити своје деловање 21 веку и користити достигнућа електронских технологија (интернет,Wеб странице,сајтови,портали....) а што тренутно на жалост изузимајући мањи број удружења није случај.
Између осталог Скупштина је поред усвојеног Плана рада за 2016.годину усвојила и ОДЛУКУ којом се поред Покрајинских одбора оснивају и конститушу и РЕГИОНАЛНИ одбори у Централној, Јужној, Источној и Западној Србији са седиштимма у Крагујевцу, Нишу, Пожаревцу и Ужицу.