Данас је прикладно обележена 101 година Битке на Мачковом Камену. На природном платоу планине Јагодње поред спомен-костурнице одржан је програм сећања на све оно што се десило на овом месту, а у циљу здраве будућности нових поколења. Свештенство из Крупња и Љубовије је одржало парастос изгинулим ратницима на Мачковом Камену уз појање Црквеног хора "Св. Три Јерарха" из Крупња.
У част изгинулим ратницима поред спомен костурнице венце су положени представници свих присутних представника општина, партија и Удружења. Први венац положио је Негован Станковић Државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања.
Одјекивало је "Боже правде" поред хумки изгинулих ратника 1914.године. Гостима овог скупа обратио се председник општине Крупањ проф. Раде Грујић речима захвалности ратницима протеклих ратова као и свима онима који се труде да се прошлост не заборави. Историјски час на "светом" месту планине Јагодње одржао је проф. Сретен Цветојевић из Љубовије. Аутентични подаци и сећање на септембар 1914.године на Мачковом Камену никога није оставило равнодушним.
Истинити догађаји борбе и опстанка Српских војника представљени су на такав начин да су изазвали сузе присутних. Завршница програма на Мачковом Камену припала је средњошколцима из Крупња, који су представили "Причу прошлости". Сваке године на овом месту општине Крупањ и Љубовија учествују у организовању сећања на Велики рат и поред домаћина скупу су присуствовали гости из Ужица, Шапца, Лознице и Београда.