Сходно Статуту, програму рада за текућу годину и Пословнику о раду Скупштине, данас 29.фебруара 2024.г. у реконструисаној сали СО-е Љубовија, чланови удружења уз присуство бројних гостију одржали су редовну годишњу СКУПШТИНУ општинске организације САВЕЗА удружења потомака ратника 1912-1920. "Браћа Рибникар" Љубовија.
Као и увек до сада Скупштина је свечано отворена интонирањем химне БОЖЕ ПРАВДЕ у извођењу женске певачке групе КУД-а "АЗБУКОВИЦА" и музичку пратњу проф.музике Верице Масал.
Након интонирања химне, уследило је и радно отварање СКУПШТИНЕ од стране председника удружења проф.хаџи Сретена Цветојевића поздравном и речима захвалности пре свега за све госте из верског, политичког, културног и свих других области тзв."јавног" живота локалне самоуправе Љубовија, суседних општина као и чланова овог удружења. Посебну захвалност председник Цветојевић упутио је Народном посланику из Љубовије проф. Драгани Арсић и Заменику председника општине Љубовија проф.Милици Стефановић што су својим присуством увеличали рад Скупштине и пре свега на тај начин показали како се чува и негује култура сећања и одаје дужна почаст својим славним ПРЕТЦИМА див јунацима из оба БАЛКАНСКА и ПРВОГ СВЕТСКОГ или "Великог" рата, због којих ово удружење управо и постоји чувајући и негујући трајно сећање на њих и њихове жртве.
Пре него што се прешло на избор радних тела Скупштине и рад по унапред уз позиве добијеном дневном реду, минутом ћутања одата је почаст за свих 1.125 палих азбуковачана за слободу отаџбине Србије од 1912. до 1920.године, као и у међувремену од претходне Скупштине преминуле чланове нашег удружења.
А како је седница Скупштине изгледала и визуелно, можда је најбоље погледати фотографије са исте постављене у прилогу текста.

1

2

3

4

Скупштине удружења у Љубовији, увек и неизоставно свечано започињемо химном отаџбине нам Србије "БОЖЕ ПРАВДЕ".

5

А за њено предивно интонирање, захвални смо женској певачкој групи КУД-а "АЗБУКОВИЦА" и проф.музике Верици Масал.

6

7

8

Појединачно смо поздравили све, нама увек драге госте из друштвеног, верског, политичког и других сфера јавног "живота" општине Љубовија.

9

А посебно Народног посланика у Скупштини Србије из Љубовије, проф. Драгану Арсић, која нам је указала посебну част, почаствоваши нас својим присуством.

10

Такође и Заменика председника општине Љубовија, проф. Милицу Стефановић, која се на наше велико задовољство, одмах по завршетку седнице Скупштине учланила у наше удружење.
У име наших славних ПРЕДАКА и културе сећања на њих и њихова јуначка дела која су задивила свет, неизмерно ХВАЛА, поштована проф. Милице и ДОБРО НАМ ДОШЛА.

11

Удостојила нас је присуства и нама увек драга књижевница Милунка Полић Поповић.

12

Било је и гостију из нама сличних удружења која се баве очувањем и неговањем револуционарних традиција ослободилачких ратова Србије из Љубовије и суседног Зворника.

13

Изабрано је и Радно председништво које се потрудило да седница протекне у складу са Пословником о раду Скупштине и планираним дневним редом.

14

Извештаје о раду Општинске организације, Суда части и Надзорног одбора за 2023.г. поднели су председници истих.

15

О раду Општинске организације председник хаџи Сретен Цветојевић "Цвеле".

16

Детаљан извештај за свих 40.активности у извештајном периоду у речи, слици и видео прилозима са видео-бима.

17

Свакако уз стручну помоћ техничког уредника нашег сајта Владана Владе Перића, коме дугујемо велику захвалност за више од деценије предани и посвећени рад на уређењу сајта.

18

Након поднетог исцрпног годишњег извештаја о раду, музичка пауза баш нам је добро дошла уз још један сјајан наступ женске певачке групе КУД-а "АЗБУКОВИЦА" песмом ТАМО ДАЛЕКО.

19

Извештај о раду СУДА ЧАСТИ, поднела је председница истог дипл.правник Зора Лукић.

20

Извештај НАДЗОРНОГ ОДБОРА поднео је председник истог госп. Милош Јеротић (десно) а вредни секретар удружења Ненад Веселиновић (лево) у својству записничара све то уредно и пажљиво унео у записник.

21

Пажња присутних чланова удружења и гостију током подношења извештаја, очигледно није мањкала, чак напротив.

22

Извештаје су са пажњом пратила и наша прелепа ДЕЦА - БУДУЋНОСТ удружења и отаџбине нам СРБИЈЕ.

23

Годишња Скупштина баш каи што је и започела, завршена је наступом певачке групе КУД-а "АЗБУКОВИЦА" песмом ОВО ЈЕ СРБИЈА.

Пише Проф. хаџи Сретен Цветојевић – Цвеле, потпредседник Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. и председник Општинске организације Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. "Браћа Рибникар" Љубовија.