У оквиру припрема за обележавање 100.годишњице битке на Мачковом камену још током 2012.године, Председник Општинске организације савеза удружења потомака ратника 1912-1920 "Браћа Рибникар" Љубовија господин Сретен Цветојевић - Цвеле покренуо је иницијативу и предложио да се на Мачковом камену поставе инфо табле са основним подацима и распоредом снага обе војске из епохалне историјске битке вођене од 15 до 22. септембра 1914.године.
Након створених услова и испоштованих свих законских процедура, коначно 4.марта 2015.године представници Завода за заштиту споменика културе Ваљево испред улазне капије Спомен костурнице на Мачковом камену поставили су три врло репрезентативне инфо табле са пратећим текстом на српском и енглеском језику о самом боју, обостраном распореду снага од 21.септембра 1914.године, историјатом градње спомен костурнице и фотографијама значајнијих личности од којих се издвајају: на Мачковом камену погинули легендарни командант четвртог пука Ужичке војске првог позива потпуковник Душан Пурић и рањени принц Ђорђе Карађорђевић.
С обзиром да се пропланак Мачков камен и спомен - костурница на њему налазе на врху планине Јагодње без адекватног визиторског центра и стално присутног водича, постављене инфо табле значиће много свим будућим посетиоцима попришта једне од најкрвавијих битака вођених у првом светском рату.
Молимо све чланове потомака наших славних предака као и све посетиоце да инфо табле брижно чувају за будућа покољења са жељом да се славна прошлост не заборави и будућност да их памти.