Реч аутора - Екипа "Трезора" присуствовала је 16. септембра ове године у препуној сали Арт биоскопа "Мусеум" у Етнографском музеју, премијери филма "Овде ни птице више не певају", а непосредно пре почетка снимила изјаве аутора филма Добривоја и Добриле Пантелић и казивача Сретена Цветојевића, начелника Полицијске станице у Љубовији. Организатор премијерног приказивања филма била је општина Љубовија која је филм уврстила у званични програм обележавања 100 година битке на Мачковом камену.
- Сниматељ Милена Марковић, организатор Гордана Грдановић, графичка обрада Милена Марковић, монтажер Стојан Илић, уредник Бојана Андрић;
- Снимано 16.09.2014.године, премијерно емитовање; Редакција за историографију, уредник Добривоје Илић.
Овде ни птице више не певају - На планини Јагодњи кота 924, звана Мачков камен, 1914.године у борби са аустроугарском војском од 8. до 22. септембра, када су Аустроугари коначно овладали тим висом у петнаестодневним борбама, укупно из строја избачено је око 34 хиљаде војника од тога 18 хиљада непријатељских и 16 хиљада српских војника. Српска војска је имала погинулих 117 официра, од тога 5 комаданата пукова, 17 комаданата батаљона и 175 рањених међу којима је и принц Ђорђе Карађорђевић, зато се и зове официрска битка или Српска Марна, јер је више официра у једној бици погинуло само на реци Марни у Француској.
После битке на простору Мачковог камена ни птице више не певају, туга је прекрила овај крај. У помен изгинулим ђедовима и прађедовима породица Добривоја и Добриле Пантелић снимила је овај филм и на тај начин се одужила својим изгинулим прецима који су дали своје животе да бисмо ми данас живели боље.
- Учесници: Сретен Цветојевић начелник полицијске станице у Љубовији, Дијана Пантелић ученица 6. разреда основне школе у Завлаци, Петар Петровић глумац аматер из Лознице;
- Аутори Добривоје и Добрила Пантелић, монтажер Милан Пантелић, асистент режије Дијана и Тања Пантелић;
- Произведено јуна 2014, продукција 3D.