У ОКВИРУ програма "Дринске регате", у организацији библиотеке "Милован Глишић" из Љубовије, одржана је промоција књиге "Дрина плаче и памти" мр Слободана Смиљанића, дугогодишњег судије и адвоката из Шапца.
Књига "Дрина плаче и памти" посвећена је сећању на страдање српског народа у средњем Подрињу од марта 1992. до фебруара 1993.године. По речима аутора, идеју за књигу добио је након посете непознатог госта, који му се представио само као пензионисани официр војске Републике Српске.
- Тајанствени посетилац донео ми је 49 страница са забележеним изјавама преживелих актера напада на српска села и замолио ме да читаоцима представим у разумљивој и приступачној форми - каже аутор. - Један по један човек, једна по једна слика, једна по једна судбина, стапају се у смрти и чине страшан мозаик затирања српског живља. Током последњег рата у Босни, на подручју средњег Подриња, страдало је 3.500 Срба. Ово је спомен на њих, вечно сећање и запис за оне који долазе за нама.
Поред аутора, о књизи су говорили и Небојша Цвејић, рецензент књиге и Сретен Цветојевић-Цвеле, председник Савеза удружења потомака од 1912-1920 "Браћа Рибникар" Љубовија.