Данас 30.јуна 2021.године у великој - свечаној сали Ратничког дома - Дома Војске Србије, одржан је комеморативни скуп поводом смрти нашег председника САВЕЗА удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1920.године Љубомира Љубе Марковића.
На изузетно посећеном комеморативном скупу, поред чланова породице и више од стотинак чланова представника удружења потомака са подручја целе Србије, присуствовали су и бројни поштоваоци и пријатељи нашег преминулог председника, као и званице међу којима:
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања госп. Миодраг Капор, представници појединих градова и локалних самоуправа, међу којима и наше Љубовије коју је представљао саветник председника општине госп. Срето Перић, представници бројних удружења међу којима и Удружење за заштиту и очување српских споменика у Македонији које је представљао госп.Зоран Бардић из Скопља, Друштво српских домаћина и њему посебно драго Удружење ужичана у Београду, бивши и садашњи начелници Дома Војске Србије и Медија центра пуковник Стевица Карапанџин и потпуковник Биљана Пашић као и појединаца попут госп.Џона Боснића, генерала Милисава Секулића, нашег бившег конзула у Македонији госпође Љиљане Танасијевић и бројних других.
Комеморација је започела минутом ћутања и на видео биму приказом фото ретроспективе најзначајнијих детаља из бројних председникових активности а завршила се након скоро два часа наступом женског певачког хора извођењем песме (корачнице) "МАРШ НА ДРИНУ" коју је наш председник највише волео.
А у међувремену, ген.секретар Савеза госп. Милена Харамбашић прочитала је више него богату биографију покојника и део од бројних телеграма институција и појединаца упућених породици и нашем Савезу.
У опроштајним говорима обратили су се:
У име САВЕЗА, потпредседник Томислав Томић из Бојника,
У име РЕГИОНАЛНОГ ОДБОРА САВЕЗА ЗА ЗАПАДНУ СРБИЈУ и шест градова предатих 1867.год. од стране Турске књазу Михаилу и Србији (Београд, Шабац, Смедерево, Фетислам - Кладово, Ужице и Сокол - Љубовија) потпредседник Сретен Цветојевић - Цвеле,
У име градског одбора САВЕЗА за град Београд в.д. председника Иван Стратимировић - Вања,
У име Удружења ужичана у Београду, секретар, госпођа Мирјана Зрнић,
У име Друштва српских домаћина, председник УО проф. др. Миладин Шеварлић,
и у својству уметника као и своје лично име, глумац Бошко Пулетић алијас "Живојин Мишић".
У име ожалошћене породице Марковић, захвалила се уплакана и болом скрхана кћерка-мезимица Марина.
Комемеротивни скуп достојан једне такве људске, официрске и више него патриотске громаде какав је био наш председник ЉУБОМИР "ЉУБА" МАРКОВИЋ.
Вечна СЛАВА, памјат и ХВАЛА и нека почива у миру велики син СРПСКОГ РОДА а Господ Бог нека га се сети у царству небеском.
Пише Проф. хаџи Сретен Цветојевић – Цвеле, председник Општинске организације Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. "Браћа Рибникар" Љубовија.